Az OTP Bank Románia bemutatja a 100%-ban online igényelhető Rakéta hitelt KKV-k számára

Az OTP Bank Románia bemutatja az első kis- és középvállalkozásoknak (KKV) szóló platformot, a Rakéta hitelt. A platformról elérhető finanszírozási termékeket 100%-ban online igényelhetik a vállalkozók.

Az innovatív megoldás az ügyfelek igényeire adott válasz, amely összhangban van a digitalizációs tendenciákkal, valamint az OTP Bank Románia organikus növekedési stratégiájával. Ennek megfelelően, a vállalkozók az új platformon online, gyors és egyszerűsített folyamat mentén igényelhetik a fedezet mellett és fedezet nélkül elérhető finanszírozási termékek széles skáláját.

A Rakéta hitel a legfenneb 5 millió eurós éves üzleti forgalommal rendelkező KKV-kat célozza meg, az OTP Bank Románia meglévő és új ügyfeleinek is egyaránt elérhető. Az igényelhető legmagasabb összeg a kiválasztott terméktől, valamint a vállalat pénzügyi helyzetétől függően változik. A hitel nem haladhatja meg a 300 000 eurót (vagy ennek megfelelő lejt), és mind a folyó üzleti tevékenység, mind a beruházások finanszírozására igénybe vehető.

A Rakéta hitelt online igénylőknek a lehető legkevesebb információt kell megadniuk, és a dedikált platform segítségével minimális számú dokumentumot kell feltölteniük: hozzájárulást az Országos Hiteliroda adatainak lekérdezéséhez, hozzájárulást a Bankkockázati Központ adatainak lekérdezéséhez, valamint az utolsó éves pénzügyi mérleget. A megadott információk alapján mindössze néhány másodperc alatt előzetes válasz érkezik az igénylésre, míg a finanszírozás jóváhagyására legfennebb 24 órán belül sor kerül. A még nagyobb kényelem érdekében, az ügyfeleknek lehetősége van kiválasztani azt a bankfiókot is, ahová elmennek aláírni a hiteldokumentációt.

"Az OTP Bank stratégiája az új termékek folyamatos, a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelő fejlesztésére összpontosít. A folyamatok gyorsított digitalizálására, valamint az ügyfelekkel létesített közvetlen kapcsolatra támaszkodunk annak érdekében, hogy azonnali és egyszerűsített hozzáférést biztosítsunk a pénzügyi megoldásokhoz, illetve értéket hozzunk létre. Tekintettel arra, hogy a KKV-k prioritást élveznek számunkra, növelni kívánjuk a velük szembeni piaci részesedésünk, hiszen a reálgazdaság rendkívül fontos részét képezik. A Rakéta hitel a mai KKV-k igényeit elégíti ki. Ez az innovatív termék ismét megmutatja az OTP Bank Románia folyamatos erőfeszítéseit az állandó változásban lévő bankpiac tendenciáihoz való alkalmazkodás terén" - mondta Alexandru Gabriel Neagu, az OTP Bank Románia KKV Igazgatóságának igazgatója.

 

Az OTP Bank Romániáról

Az OTP Bank Románia, az OTP Csoport leányvállalata, integrált pénzügyi szolgáltató. Tevékenységét felelősségtudat, elkötelezettség és magasfokú szaktudás jellemzi. Az OTP Bank Románia ügyfelei igényeit, valamint az aktuális piaci helyzetet szem előtt tartva megbízható partner a pénzügyi szolgáltatások területén. A bank 2018 szeptemberében a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon.

Az OTP Csoport idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, míg romániai leányvállalata 15 éve van jelen a helyi piacon. Az OTP Csoport mára a közép-kelet-európai piac domináns szereplőjévé vált, európai szinten is fontos bankcsoportnak tekintik. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató közösség naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki 12 országban.